Umag – Slikovito mesto na Jadranski obali

Za slovenske turiste velja, da so nam  apartmaji, veliko bolj zanimivi kot hoteli. Umag je čudovito  mesto v Hrvaški Istri, kjer počitniških kapacitet ne zmanjka, zato se je spletna stran Umag.si  odločila, da vam najde apartmaje v Umagu kar se da hitro. Izbirate lahko med hoteli po zelo ugodnih cenah  in med več kot 140 apartmaji.

Umag je izjemno prijetno mesto v Istri, ki je za turiste izjemno privlačno saj ima v lasti veliko hotelov, apartmajskih naselij, avtokampov in prečudovite plaže, kjer se boste lahko spočili od napornega sodobnega življenja.V mestu živi približno 13.000 prebivalcev od katerih se mnogi ukvarjajo z turizmom in skrbijo, da se bodo obiskovalci v njihovem mestu počutili kar se da sproščeno in udobno.

Umag

Umag uživa mediteransko podnebje z klimo, ki prinaša mile in suhe zime ter vroča poletja. Zaradi svoje severne lege je kraj malce hladnejši, ampak ima vseeno med poletjem zelo veliko sončnih dni in visokih temperatur ki povprečno nihajo okoli 28 stopinj.

Poleti vas bo vreme v Umagu razvajalo z morsko vročino, pozimi so pa zaradi blage zime in manj vetrovne lege sončni dnevi zelo prijetni. Ker pripravljenost nikoli ni odveč, je vremenska napoved je zelo priročna stvar, ko se odpravljate v Umag, saj je dobro vedeti ali bodo divjale nevihte ali padavine ali bodo dnevi bolj suhi in vroči.

Vedeti kakšno bo vreme Umag 15 dni vnaprej je priporočeno zaradi vseh aktivnosti, ki jih ponuja kraj z svojo okolico. Adrenalinski park, golf vadbišča, vožnje z vodnimi skuterji,sup veslanja so le nekatere aktivnosti ki jih ponuja Umag. Poleg tega ima mesto veliko okolico z prostorom za kolesarjenje in sprehode. Če boste vedeli vreme za vnaprej, si boste lažje izbrali termin za oddih in prijetno uživati na plaži ob toplem in sončnem vremenu. Načrtovanje potovanja vam tako nebo predstavljalo težav za izbiro dni za potovanje v prečudovito Istro.