Rubikova kocka najbolj znana igrača na svetu

Zagotovo ste tudi vi že spoznali uganko, ki je v bistvu najbolj znana igrača na svetu. Seveda, odgovor je Rubikova kocka. Danes vam bom predstavili pet razlogov, zakaj je Rubikova kocka najboljša stvar, ki jo boste imeli v svoji hiši.

Prvi razlog, da se Rubikova kocka še danes znajde v vaši nakupovalni košarici, je samo dejstvo, da je igrača izredno zabavna in se lahko z njo ukvarjate kar lep čas, ter tako kvalitetno preživite svoj prosti čas. Glede na zapleteno sestavo same kocke in neverjetno veliko možnosti, kako obrniti posamezne dele, je Rubikova kocka zagotovo igrača, ki se je ne boste naveličali v dveh dneh. Z malo vztrajnosti jo boste lahko razrešili. Če bo trajalo malo dlje pa ne skrbite, tudi sam izumitelj kocke je potreboval en mesec, da je razvozlal njeno skrivnost.

rubikova kocka

Drugi razlog je vsekakor izboljšanje vašega spomina. Z reševanjem Rubikove kocke boste okrepili svoj spomin, saj si boste skušali zapomniti razne poteze, ki ste jih naredili pri samem reševanju (saj veste, za vsak slučaj, če bo treba nazaj po isti poti). Seveda pa ne smete biti sebični, zato mora Rubikova kocka romati tudi v roke vašim starim staršem in seveda otrokom, katerim bodo vaje za krepitev spomina prav tako koristile.

Tretji razlog posvečen našim in vašim najmlajšim. Pozitiven vpliv, ki ga ima Rubikova kocka, je neverjeten. Razni psihologi so priporočili uporabo Rubikove kocke vsem otrokom, saj uporaba le te izboljšuje njihovo koordinacijo, mentalne reflekse, spomin (kot že omenjeno), koncentracijo, nauči jih potrpežljivosti in osredotočanje na trenutno težavo, nauči jih dejstva da vaja dela mojstra in pa izboljša njihovo prostorsko zavedanje.

Četrti razlog je zagotovo sam izgled, ki ga ima Rubikova kocka. Namreč v svojih pisanih barvah je izredno simpatičnega videza in lahko lepo popestri vašo dnevno sobo ali pa pisarno. Seveda danes obstaja že veliko različnih vrst kock, ki so različnih barv, velikosti in oblik, zato lahko najdete tudi kakšne bolj elegantne Rubikove kocke, ki se bodo lepo podale v kakšna bolj stroga okolja, kot so denimo odvetniške pisarne. Tukaj naj na hitro omenimo tudi to, da je Rubikova kocka odlična ideja za darilo tako za družinske člane, prijatelje kot tudi poslovne partnerje. Zakaj pa ne bi tudi vi presenetili koga s to čudovito in nadvse uporabno igračo, ki ne gre nikoli iz mode. Že sam podatek, da je bila Rubikova kocka do danes prodana v več kot 30 milijonov izvodih, daje vedeti, da so očitno takšnega mnenja tudi drugod po svetu.

Peti razlog zakaj nemudoma kupiti Rubikovo kocko pa je zagotovo njena cena. prepričani smo, da bo to ena najcenejših igrač, ki jih boste kupili svojemu otroku oz. eno najcenejših daril za vaše prijatelje. Ob poplavi vseh modernih elektronskih igrač (ki imajo seveda kar visoko ceno), bo Rubikova kocka prava osvežitev v zbirki. Njena nizka cena pa bo vsekakor osvežitev za vašo denarnico.

Naštetih je le pet od mnogih razlogov, zakaj Rubikova kocka ne sme več manjkati pri vas doma. Priskrbite si svojo že danes in začnite ‘trenirati vaše možgane’, da bodo še dolgo funkcionirali tako kot je treba.