Ustna higiena je pomembna

Nekaj kar ne sme nihče zanemarjati in za kar moramo skrbeti vsak dan je ustna higiena. Ustna higiena nas lahko reši pred mnogo bakterijskih okužb, katere bi lahko vplivale na naše zdravje za naprej ali pa naš zunanji izgled, ki je prav tako pomemben, saj nam da neko samozavest. Na primer nekateri mislijo, da je njihova ustna higiena popolna le s ščetkanjem, vendar se motijo, kajti nekateri potrebujejo še dodatne pripomočke. Vsem ne bo zadoščala le zobna ščetka in zobna pasta, ter nitka na vsake toliko časa. Zato je zelo pomemben redni obisk pri zobozdravniku, pa, če se ga še tako bojite. Ta vam želi le pomagati, da boste bili do konca življenja zagotovljeni s svojimi lastnimi zobmi in ne bo potrebno plačevati veliko denarja za zobne proteze, implantat, zobne mostičke in ostale nadomestke žal izgubljenih zob. Zdravje zna biti kar drago.

Slaba ustna higiena lahko nastane tudi zaradi drugih dejavnikov, kot so alkohol, kajenje, sladkarije in hitra hrana. Pa, če še tako zelo čistimo zobe, bo zaradi teh dejavnikov gnitje in bakterijske okužbe le naraščale. Na primer ena od pogostih bolezni zaradi slabe ustne higiene je paradontalna bolezen, kjer je potrebno čiščenje žepkov med zobom in dlesnijo, ki skrbi za paciente, preden se napotijo na reženjsko operacijo, oziroma kirurški poseg.

Več glede na temo ustna higiena si lahko preberete na spletni strani Clarus dentalni center, ki prav tako opravlja zobozdravstvene posege. Za termin jih lahko pokličete na njihovo telefonsko številko ali pa jih osebno obiščete v Ljubljani, vendar pazite, da boste ujeli njihov delovni čas. Preden pridete morate podpisati pravilnik o sodelovanju in prinesti vse potrebne informacije in navodila. Prijavite se na svoje pregled že danes in preverite kakšna je trenutna ustna higiena. Ne čakajte predolgo, da ne naletite na kakšne morebitne težave, ki vas bodo še dolgo zaznamovale.