Poročni prstan je pomemben del poroke

Poroka je velika življenjska prelomnica, ki pa potrebuje ogromno priprav. Sem zagotovo spada tudi izbira poročnega prstana. Prstan, ki si ga bodoča zakonca nadeneta, ko izrečeta svoje zaobljube je pomemben del obreda. Poročni prstani imajo namreč zelo pomemben pomen za vsakega zakonca, ki vsak dan spominjajo na ljubezen do svojega partnerja. Zato mora biti izbira poročnih prstanov premišljena. Ta kos nakita boste namreč nosili celo življenje, zato mora biti všeč vam in vašemu partnerju. Različnih poročnih prstanov je veliko, zato ni dvoma, da boste tudi vi našli takega, ki vam bo všeč.

poročni prstani

Izbira poročnega prstana

Poročni prstani načeloma pridejo v paru. To pomeni, da jih nosijo tako moški in ženske. Odločite se lahko za identičen model poročnega prstana, lahko pa gre za malenkost drugačni poročni prstan. Načeloma se za moške izdela res preprost prstan, ki nima nobenih dodatkov. Največkrat je na notranji strani graviran z datumom ali imenom, to pa je vse. Pri ženskah, pa se za poročni prstan večkrat doda različne kamne ali pa je tudi oblika poročnega prstana malenkost drugačna od moškega. Poročni prstan mora namreč odražati osebo, ki ga bo nosila. Če ste torej ljubitelji prstanov, ki imajo večje kamenčke in so nenavadni, se zagotovo odločite za tak prstan. Če pa imate raje preproste modele, pa bodo najbolj enostavni poročni prstani odlična izbira za vas.

Poleg modela, je treba izbrati tudi material in barvo prstana. Še vedno so za poročne prstane najbolj priljubljeni zlati prstani. Lahko gre tudi za kombinacijo materialov, torej za zlato in srebro. Lahko pa vam je najbolj všeč prav srebrn prstan. Za tiste, ki si želijo nekaj drugačnega, si lahko izberejo tudi komplet črnih poročnih prstanov iz karbona ali titana. V zadnjem času pa je priljubljen tudi rose gold poročni prstan, torej roza odtenek zlate barve. Odločitev je res vaša!