Okulistična ambulanta Ljubljana

Okulistična ambulanta (Ljubljana) je tisti specialistični prostor, kamor se odpravimo ob motnjah našega vida. Težave z vidom so danes stalnica, zelo pogost problem, ki se lahko pojavi že v zgodnji mladosti (pogosta uporaba računalnika, televizijskih ekranov, učenje na eni strani in premalo vaj za sproščanje oči). Zato je nujno potrebna vrhunska ambulanta, kjer vam svetuje specialist oftamolog, vam predpiše terapijo (očala ali kontaktne leče) in z vami naredi dolgoročni načrt, ki bo vodil do izboljšanja vašega vida. Obisk okulista se pri osebah z oftamološkimi težavami priporoča enkrat letno, saj je spremljanje napredovanja dioptrije ali neke druge težave nadvse pomembno – vid je namreč eden izmed tistih človekovih čutil, ki ga je praktično nemogoče povrniti.

Laser in odprava dioptrije

okulistična ambulanta Ljubljana

Okulistična ambulanta Ljubljana vam, ob vaši zgodnji intervenciji, pomaga pri odpravah motenj vida (kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem).Omenjene motnje nastanejo zaradi nepravilnosti v obliki očesnega zrkla ali ukrivljenosti roženice (astigmatizem) ter zaradi predolgega ali prekratkega zrkla (kratkovidnost oziroma daljnovidnost) – sončni žarki tako padejo pred ali za mrežnico, zaradi česar nastane nepopolna slika, ki je možgani ne razberejo. Posledica je nejasna, zamegljena slika.

Po celostnem okulističnem pregledu (merjenje dioptrije in pritiskov v očeh, izbira višine dioptrije in cilindrov ter osebni posvet z specialistom), vam okulist predpiše za vas najbolj ustrezno terapijo – očala ali kontaktne leče. Zavedati se moramo, da sta pripomočka namenjena korekciji vida, žal pa ne vplivata na izboljšanje ali odpravo dioptrije.

Slednjo rešitev vam omogoča le laserska operacija, ki permanentno korigira vašo dioptrijo, vi pa se lahko za vedno poslovite od očal in kontaktnih leč. Poseg ni brezplačen in je samoplačniške narave. Cene laserske odprave dioptrije so se sicer v zadnjih letih znatno znižale, vendar Doktor 1A ugotavlja, da še vedno obstajajo do kar trikratne razlike v ceni pri  posameznih ponudnikih te storitve. Pošljite povpraševanje in se seznanite s kar enajstimi ponudniki laserske storitve. Tako boste lažje izbrali svojega, saj boste na enem mestu lahko primerjali njihovo ponudbo in cene.