Obvezne snežne verige

Zima je že tu, sneg pa je že tudi pokril prve ceste in jih naredil neprevozne za vozila, ki niso imela obvezne snežne verige. Po zakonu, morajo vsa motorna vozila  obvezno imeti snežne verige po 15. novembru pa vse do 15. marca. Če snežne verige niso del opreme motornega vozila, potem v primeru, da hočete zapeljati na zasneženi klanec, ogrožate druge udeležence v prometu saj navadne zimske gume nimajo dovolj oprijema, in ne ustvarijo dovolj trenja, da bi se lahko povzpeli na takšen klanec oziroma vzpetino. snežne verige

Tako potem ne morete obvladovati vašega vozila, ta se lahko vkoplje v sneg in se nikamor več ne premakne, v najhujšem primeru pa izgubite nadzor nad vozilom ter vas lahko odnese po zasneženi cesti v drugo vozilo kar je zelo verjetno. V primeru, da policija preverja promet in ustavlja motorna vozila ter jih pregleduje, če imajo ustrezno zimsko opremo in opazijo da manjkajo snežne verige v tem obdobju od novembra do marca, pa se lahko zgodi, da boste morali plačati kazen 120 evrov, v primeru, da pa ovirate promet zaradi tega ker nimate ustrezne zimske opreme, pa vas lahko oglobijo v višini 400 evrov.

Zato je res priporočljivo, če vam manjkajo snežne verige si jih čim prej priskrbite, predlagamo Vam stran http://www.withcar.si/snezne-verige-hilfer-kj-90, ker imajo trenutno zelo ugodne snežne verige po akcijski ceni. Verige hilfer imajo certifikat TÜV, to je certifikat, ki ga podelijo produktom ki so varni za človeka in za uporabo v slabih vremenskih pogojih, so pa tudi v skladu s Ce normami. Snežne verige hilfer so narejene iz posebne visoko kakovostne zlitine jekla, katera omogoča odlično zaščito in odpornost pred obrabo in vsem drugim možnim mehanskim poškodbam. Če ima vaše vozilo vgrajeno sistem ABS, kar je v tem času zelo verjetno, so te verige potem prav za vas, saj so velikosti členov natančno 9mm, to pa je pomembno za zavorni sistem ABS.