Zakaj so delovni čevlji tako pomembni za kvalitetno delo in zdravje

Delovni čevlji se morajo nogi dobro prilegati ter biti udobni, zato naj bodo delovni čevlji kvalitetni, saj gre za obutev, ki je dobršen del dneva na nogah. Če so noge spočite in suhe ter tople v odlični obutvi, ne boste utrujeni in ne bodo vam noge zatekale. Tudi krčnih žil ne boste imeli neglede nas spol. Obutev je res pomembna, zato izberite modro in najboljšo obutev, kot je na povezavi, svetovni proizvajalec obutve z nekaj desetletnimi izkušnjami. Pomembno je tudi, kje delate in na kakšen način.

delovni čevlji
Delovni čevlji so lahko nizki, srednje visoki ali visoki, odvisno je od tega, v katerem letnem času jih nosite in za kaj jih potrebujete. Gozdarji in terenski delavci imajo zaradi neravnega in nevarnega terena raje visoke delovne čevlje z izjemno oprijemljivim podplatom ter tudi žeblji ali zagozdami na podplatih, da delujejo kot dereze.
Medtem ko boste za delavca na strehi ali proizvodnega delavca izbrali druge čevlje. Zanje so primerni nižji delovni čevlji. Za vse pa je dobro, da so zaščiteni proti vrezninam, udarninam in tudi proti temu, da bi se prebodel podplat z žebljem ali ostrim predmetom. Za večino dela na terenu je dobro, da so delovni čevlji nepremočljivi in sicer to pomeni, da vode ne prepuščajo noter, da noga ni mokra, kar je res pomembno za uspešno ter zdravo delo na terenu.
Dobri čevlji ne bodo povzročali potenja v njih, seveda je tudi pomembno, da nabavite nogavice, ki so naravne in ne povzročajo potenja potem ste zagotovo zmagali. Čevlji za delo so lahko iz umetnih kvalitetnih mas ali usnja. Izberete tiste, ki vam ustrezajo. Ne bodo se odlepili ali kako drugače poškodovali in ponavadi jih delavci nosijo tudi nekaj desetletij, tako zelo so zdržljivi.
Pazite na velikost čevlja in ga vedno pomerite. Če imate za pozimi debelejše nogavice, morajo biti čevlji malo večji, da jih lahko obujete, zato čevlje vedno preizkusite z najdebelejšimi nogavicami. Najboljši so volneni iz naravne volne. Privoščite sebi in zaposlenim le najboljše.