Izberite kvaliteten otroški avtosedež

Kakovosten otroški avtosedež zagotavlja varno in udobno vožnjo vašega malčka. Ker je dobro počutje vašega malčka na prvem mestu, izbirajte le med vrhunskimi avtosedeži – mali-vragci.si so zato za vas pripravili široko ponudbo najrazličnejših priznanih proizvajalcev. Izbirate lahko med avtosedeži za različne starostne skupine otrok, različnimi modeli in tistimi, z dodatnimi funkcijami. A v prvi vrsti naj bo kupljen avtosedež varen, kakovosten in izdelan iz vrhunskih materialov.

Strokovnjaki opozarjajo, da si avtosedežev ne sposojajte od drugih, saj ne veste v kakšnem stanju so. S tem pa tvegate morebitne poškodbe vašega najmlajšega družinskega člana. Raje se odločite za nakup novega. Čeprav ne gre za najbolj ugoden izdelek, pa denarja raje ne šparajte na tem tako pomembnem izdelku. Gre namreč za vašega malčka.

avtosedež

Veste, kako izbrati pravi avtosedež?

Pri nakupu otroškega avtosedeža se je dobro posvetovati s strokovnjakom, otrok pa naj avtosedež tudi preizkusi. Le tako boste izbrali tistega, ki kar najbolj odgovarja fizionomiji vašega otroka. Da pa ne boste tavali v temi, smo za vas pripravili kratek pregled različnih skupin otroških avtosedežev. Tako boste lažje vedeli, kje iskati pravega.

Poznamo pet različnih skupin otroških avtosedežev: 0+, 1, 2/3, 0+/1 in 1/2/3. Iz katere skupine boste izbrali avtosedež za v vaše vozilo, je odvisno od teže in višine otroka. Ta pa je v veliki meri seveda pogojena s starostjo otroka. V splošnem velja pravilo, da mora biti otrok do 9 kg (do dopolnjenega 9. meseca starosti) nameščen v sedež v nasprotni smeri vožnje (0+ ali lupinica ter kasneje 0+/1). Nato ga lahko premestite v sedež 1/2/3, ki ga pritrdimo s pasovi vozila. V sedež skupine 2/3 preidemo takrat, ko je otrok višji od 105 cm in tehta več kot 15 kg.

Pri nakupu otroškega sedeža za v avto pa ne pozabite na prisotnost sistema Isofix, ki zagotavlja kar največjo varnost med vožnjo. Vsi sodobni avtosedeži že imajo prisoten ta nadvse uporaben sistem, zato nakup ustreznega avtosedeža za vašega malčka ne bi smel predstavljati prevelikega zalogaja.