Zunanje žaluzije so izdelane iz močnega in kvalitetnega aluminija

Poznamo več vrst senčil, med primernejše in kakovostnejše pa sodijo zunanje žaluzije, ki so izdelane iz močnega aluminija. Več o njih si lahko preberete na https://www.cugelj.si/zunanje-zaluzije-krpan/, kjer boste našli tudi kontakt podjetja, ki lahko izdela in postavi vaše nove žaluzije. Slednje vam bodo namreč zagotovile dodatno zaščito proti soncu v poletnih mesecih in tudi mrazu v zimskih. Predvsem to velja za žaluzije, ki jih najdete na priloženi povezavi, saj so te narejene v skladu z najnovejšimi evropskimi standardi, ki predpostavljajo lastno proizvodnjo z uporabo najkakovostnejših materialov. Takšne zunanje žaluzije so posledično učinkovitejše in bolje služijo svojemu namenu, prav tako pa imajo tudi daljšo življenjsko dobo.

zunanje žaluzije

Katere so prednosti zunanjih žaluzij?
Zunanje žaluzije imajo precej prednosti, zato so tako popularne in jih lahko opazimo na mnogih objektih. Med najboljše lastnosti zagotovo sodi ta, da zagotavljajo učinkovito zaščito pred sončnimi žarki, kar je posebej dragoceno v poletnih mesecih in pri legi, kjer sončni žarki direktno prodirajo v objekt. Ob postavitvi žaluzij se direktni žarki ustavijo, kar posledično preprečuje še segrevanje stekla in s tem segrevanje tudi notranjosti objekta. Ker so zunanje žaluzije nastavljive, omogočajo preprosto upravljanje in lastno določanje, koliko svetlobe si želite spustiti v objekt. Poleg omenjenih lastnosti, pa so žaluzije še estetski dodatek, ki lahko lepo zaokroži videz celotnega objekta. Dobra plat žaluzij je ta, da so lahko prilagojene potrebam in željam posameznih naročnikov, saj se tako žaluzije kar najbolje ujemajo z objektom.

Poznamo različne vrste žaluzij
Zunanje žaluzije se med seboj razlikujejo po sistemu namestitve, po barvi, morebitni kombinaciji z drugimi senčili in tudi po tipu ter širni lamel. Na voljo sta dve širini lamel, tako lahko izbirate med širino 80 ali 90 centimetrov. Poznamo pa tudi različne tipe lamel, konkretno tri tipe lamel, to so C80, T80 in Z90. Prve lamele, torej C80 so standardne lamele in so oblikovane v črko C. Zaradi svoje oblike so zunanje žaluzije s temi lamelami lepe na pogled in izgledajo tudi nekoliko mehkeje. Prav tako so trdne in stabilne, omogočajo hitro odtekanje vode in so enostavne za čiščenje.

Lamele T80 so nekoliko robustnejšega videza, saj so v tem primeru linije jasnejše, robovi pa vidni. Za te lamele je značilno še to, da je paket žaluzij tukaj manjši, saj gre za sploščen stranski rob. Zadnje, torej lamele Z90 pa omogočajo največjo stopnjo zatemnitve, zaradi svoje oblike, ki predstavlja črko Z. Te lamele omogočajo tudi tišje zapiranje, zaradi gume, ki je v vsaki lameli, prav tako pa so te žaluzije tudi bolj odporne na vetrovne razmere. Konkretno to pomeni, da lahko zunanje žaluzije, z lamelami Z90 prenesejo celo do 45 km/h.

zunanje žaluzije

Poznamo dva sistema namestitve zunanjih žaluzij
Zunanje žaluzije se lahko namestijo na dva načina, konkretno gre za nadometni in podometni sistem. Razlika med njima se opazi že v samem poimenovanju, gre pa za montažo zunanjih žaluzij na način, da je zunanja maska vidna ali pa ne. Pri nadometnem sistemu je zunanja maska vidna, saj se žaluzije nameščajo na okenski okvir. Ta izvedba je primerna za naknadno montažo žaluzij, kjer je fasada že narejena. Pri novogradnjah ali obnovah hiš oziroma fasad, pa je možen tudi podometni sistem. V tem primeru gre za postavljanje omarice na ta način, da jo fasada prekrije. Omarica stoji pod ometom in je posledično tudi skrita, vendar je v tem primeru potrebno omarico postaviti preden se naredi fasada. Ta način se prakticira predvsem pri novogradnjah, ko fasada še ni narejena.

Zunanje žaluzije se lahko prilagajajo vašim potrebam
Dobra plat zunanjih žaluzij je ta, da dopuščajo nekaj različic, med katerimi lahko izbirate in tako žaluzije prilagodite svojim potrebam. Izbirate lahko torej, kakšne lamele boste izbrali, prav tako lahko izbirate še med petimi barvami lamel. Na voljo so bele lamele, dve vrsti srebrnih (RAL 9006 in RAL 9007), bež in tudi antracit lamele. Poleg barve se lahko odločite še za možnost upravljanja z žaluzijami, izbirate lahko med tremi načini. Zunanje žaluzije lahko upravljate monokomando (ročno), na motorni pogon s stikalom ali na motorni pogon z daljincem. Ročni način upravljanja vključuje monokomandno palico, s katero rokujete z žaluzijami. Pri motornemu upravljanju pa se lahko odločite za upravljanje s stikalom, ali pa za daljinsko upravljanje z elektromotorjem.

Zunanje žaluzije izdelane po meri
Ob postavitvi zunanjih žaluzij imate na voljo dosti odločitev, ki jih lahko sprejmete in tako prilagodite žaluzije svojim željam. Na ta način bodo zunanje žaluzije z vidika estetike, funkcionalnosti in praktičnosti najbolj optimalne za vaš dom. Vsekakor je poleg funkcionalnosti pomemben še estetski vidik žaluzij, slednje bodo namreč krasile vaš dom. Pri izbiri žaluzij je pomembno, da imate v mislih izgled celotnega objekta, saj lahko le na ta način dosežete zaokrožen videz in estetsko lep pogled na objekt z novimi žaluzijami. Pomislite, kako bodo izbira dimenzij, tipa in barve lamel vplivale na celoten videz vašega doma, na podlagi tega pa se potem odločite. Na ta način boste namreč zadovoljni, tako s funkcionalnostjo žaluzij, kot tudi s samim videzom, kar je tudi izjemno pomembno.