Plinski žari pečejo hitro in izjemno okusno hrano

Žari so sedaj aktualni, saj lahko vso hrano pečete in kuhate zunaj na svežem zraku, zato v stanovanju ne bo vlage in vonja, pa še hrana je čudovita. Kakovostni plinski žari so prenosni in spečejo hrano hitro, da je zdrava in okusna ter obdrži svoj sok. Pečete lahko meso in zelenjavo pa še kako palačinko lahko naredite ali kruh, tukaj domišljija nima meja in je vse odvisno od vaše iznajdljivosti, kaj vse boste na žaru pripravili. Žar je hitro segret v nekaj minutah in vam ni treba čakati uro ali dve, da lahko začnete z delom.

žari
Plinski žari so močni in so zaščiteni pred vetrom, zato gorijo bolje od ognja. Ni nevarnosti vžiga, ker ni isker in saj, ampak plin gori čisto ter vedno enakomerno. Zato boste lahko žar tudi regulirali, kot želite iz zmanjšali ali zvišali temperaturo plošče samo z enim gumbom. Plinski žari so enostavni za uporabo in ne boste potrebovali niti navodil, da jih boste znali upravljati.
Glede priklopa plinske jeklenke pa le preberite navodila. Kupite lahko majhno jeklenko, ki zdrži nekaj dni in jo z lahkoto prenesete kamorkoli na vrtu, terasi ali na vikend in na morje. Seveda skupaj z žarom, ker je majhen in ga lahko daste v prtljažnik, kjer ne zavzame dosti prostora. Izberete lahko namiznega in ga daste na katero koli ravno površino, ki ni občutljiva na toploto. Ali pa si omislite takega na stojalu in na lastnih nogah z dodatki za predale in pribor.
Kakovostni žari so različnih velikosti. Zberite tako velikega, kot mislite, da ga potrebujete. Če prirejate velike zabave s prijatelji ali imate veliko družino, boste potrebovali večji žar, kot če sta le dva. Ko boste enkrat naredili hrano na žaru, ne boste hoteli jesti nič drugega. Na internetu pa je ogromno receptov za žar, zato ga nabavite takoj, ker ne veste, kaj zamujate.