Tolmač vam lahko reši posel

Tolmač je izurjena oseba, ki se takoj znajde s prevajanjem jezikov na licu mesta. Izurjen tolmač je edini, ki lahko hkrati posluša govorca in prevaja drugim v drug jezik, zaradi dolgoletnih izkušenj. Tega ne zmore noben začetnik, zato za take situacije, kot so prevajanje za delavnice, konference ali na sodišču izberite podjetje, ki se dolga leta s tem ukvarja in zagotavlja izurjene prevajalce, tolmače za vse situacije. Če želite, da bo storitev resnično kakovostna, je najbolje, da tolmačem pošljete vsebino prevajana, ker se lahko dobro pripravijo glede specifiko teme in bodo prevajali res točno.

tolmač

Izurjen tolmač je lahko tudi vaš spremljevalec. Veliko podjetnikov potuje po svetu in sklepa posle ter ima sestanke s tujci, ne morete pa obvladovati vseh jezikov. Tujci lahko obvladajo jezik, ki ga govori podjetnik, lahko pa da ne in je tolmač nujen. Nikar ne zapravite dobre priložnosti zaradi nesporazuma zaradi nerazumevanja jezika, ker se to res ne splača, vas bo prevajalec stal mnogo manj kot izguba velikega posla ali da delavnica ne bi uspela in bi bili slušatelji razočarani.

Ko najamete prevajalca tolmača, vam zagotavlja, da obvlada določene jezike, ki jih boste potrebovali. Najbolj težko je prevajali v živo in ko govorec govori ter sproti prevajati ljudem, ki poslušajo prevod na slušalke. Zato mora biti tolmač resnično izurjen in ker je to delo tako naporno, se menjajo na 15 minut, zato morata biti na dogodek tam vsaj dva tolmača za en jezik. Tako se zagotavlja kvaliteten prevod ves čas.

Lahko se prevaja tako, da govorec pove nekaj stavkov in počaka, pa potem prevajalec prevede. Če ne veste, kako bi organizirali prevod, imajo prevajalske hiše tudi možnost najema kabin za prevajanje in vse opreme za slušatelje, kot so na primer brezžične slušalke. Vse vam bodo naredili na ključ, vaša naloga je le, da seznanite prevajalce predčasno s tematiko, da se pripravilo na specifičnosti in na posebne besede, ki jih morajo znati za vaš primer.