Težave in boličine v želodcu

Boličine v želodcuSe sprašujete kaj so želodčne težave in kateri so vzroki za bolečine  v želodcu?
Vsaka oseba je že imela želodčne težava. Želodčne težave so vzrok za  bolečine v želodcu.  Bolečine so ponavadi v zgornjem trebušnem delu. Ženske imajo pogostejše težave, kot moški. Vzroki za želodčne težave so ponavadi nezdravo in prehitro prehranjevanje, stres, jeza. Nanj vplivajo tudi alkohol, cigareti in poživila. Simptomi bolečin so različni. Lahko se pojavijo krči, ali imate občutek da ste napeti.
Kar 30% možnost je, da je vzrok za bolečine v želodcu želodčna kislina ali izločanje želodčnih encimov.
Posledice tega so želodčna vnetja. Ali pa se vam želodčne mišice premočno premikajo, kar so posledice želodčni krči. Če želodčnih težav ne začnemo zdraviti, lahko pride tudi do krvavitve želodca in še huje, do rakovih obolenj.

Najboljše zdravilo za olajševanje bolečine v želodcu je Iberogast, ki je zdravilo zgrajen iz devetih različnih zdravilnih rastlin. Deluje pa tako, zmanjšuje premočno gibanje mišic, da hrana lahko nemoteno potuje po črevesu. A to ni njegova edina naloga. Zmanjšuje tudi izločevanje želodčne kisline in preobčutljivost želodca na bolečine. Za zmanjševanje bolečine v želodcu so tukaj tudi antacidi, ki imajo podobno nalogo kot Iberogast samo da deluje hitreje in prenehajo z delovanjem po nekaj urah.

Postavljajo se vprašanja kdaj je potrebno obiskati svojega zdravnika. Če vaše želodčne težave in bolečine  v želodcu ne prenehajo v roku dveh tednov je zelo priporočeno da obiščete svojega zdravnika. A ne samo takrat če vaše težave niso izginile, temveč tudi takrat ko opazite kri v blatu, ali pri nenehnem bruhanju, težko požiraje hrane.
Če je zmanjšanje bolečine v želodcu še naprej neuspešno, zdravnik pri posebnem pregledu vzame obris trebušne slinavke. Če je raziskava pokazala infekcijo z bakterijo, vam zdravnik predpiše nova zdravila z boljšo sposobnost zdravljenja.