Sončna energija je najčistejši trajnostni vir elektrike

Sončna energija je najčistejša energija in najbolj obnovljiva, kar jih poznamo na našem planetu. Je trajnostna in je nikoli ne bo zmanjkalo, kajti ne pričakuje se, da bi sonce kar ugasnilo. To je enkratno glede na druge vrste energij, zato je sončna energija vir elektrike prihodnosti za nas in naše potomce. Že od nekdaj je sonce sijalo z enako močjo in skoraj na vseh delih planeta je možno to energijo izkoristiti, tam kjer ne, pa se jo lahko preko javnih sistemov dovaja po kablih ali celo brezžično s pomočjo novih tehnologij.

sončna energija

Sončna energija je vir energije za sončno elektrarno, ki jo ima lahko vsaka stavba, tako postane neodvisna od javnega sistema. Samooskrbnost je zelo zaželena, ker je poraba električne energije zelo  velika in je javni sistemi ne zmorejo proizvajati dovolj brez fosilnih goriv in atomske energije. Fosilna goriva niso obnovljiva in os omejena ter onesnažujejo okolje. Atomska energija je velik problem zaradi strupenih odpadkov in možnosti velikih nesreč.

Ostane sončna energija. ki je čista in jo lahko dobimo na  več načinov, najboljši pa je s pomočjo sončne elektrarne torej s pomočjo sončnih žarkov, ki se spremenijo v električno energijo s pomočjo foto voltaike. To pa je v sončnih v celicah in panelih na strehah hiš ali poleg stavb. Sončna energija je dobesedno brezplačna, zanjo vam nihče ne bo zaračunal, postaviti je treba le sončno elektrarno in uživati v lastni elektriki.

Za svojo elektrarno lahko prejmete tudi subvencijo države, kar vam še olajša nakup lastne elektrarne. Vzemite tako na ključ, kjer vam uredijo tudi dokumentacijo tako za priklop v sistem kot tudi za subvencijo. Ko ste enkrat v sistemu pa lahko elektriko da prodajate in zaslužite, če imate dovolj veliko elektrarno, da zadovoljite lastne potrebe in ostane še dosti elektrike, ki jo itak ne morete nikamor opraviti, saj takih baterij še nimajo na razpolago.