Registracija podjetja

KRegistracija podjetjaadar želimo ustvariti neko podjetje je potem pomembna tudi registracija podjetja. Sama registracija podjetja je v zadnjih letih zelo enostavna saj traja lahko samo nekaj dni, v časih pa je registracija podjetja zahtevala kar dolg postopek, s katerimi si izgubil kar nekaj časa in denarja.

Ob ustanovitvi VEM  točke je danes registracija podjetja zelo preprosta, saj ravno oni poskrbijo za vse papirje, ki jih je potrebno urediti, ko registracija podjetja poteka. Tukaj lahko brez kakršnega koli stroška odpremo podjetje, ki se zbira med s.p. ali pa se odločimo za d.o.o, spreminjam podatke, s.p. pa lahko celo zbrišemo.

Na VEM točki vam nudijo brezplačno registracijo podjetja, lahko prijavimo davčne podatke, ko podjetje ustanovimo, prijavimo lahko različne spremembe, druge spremembe pa lahko najdemo na njihovi spletni strani.

Registracija podjetja je sledeča: kot prvo je pomembno, da odpremo bančni račun. Najbolje je, da pregledamo vse možnosti, ki nam jih banke ponujajo. Najbolje je izbrati banko, ki ima najnižje stroške. Ta račun ni polnopraven kadar poteka registracija. Če izberemo kot osnovni kapital denar v višini 7.500€ je potrebno, da nakažemo denar na ta račun. Potem pa vse stvari potekajo preko VEM.

Vsako podjetje pa mora imeti svojo firmo in brez tega registracija podjetja ni uspešna. Firma ali drugače povedano je neko ime, s katerim lahko naše podjetje posluje na trgu. To bi lahko primerjali s tem, kot ima vsak človek svoje ime. V imenu je potrebno naš ime firme in naša končnica, ki jo imamo (npr. ime d.o.o).

Naslednji zelo pomemben korak je tudi sedež podjetja. Svoj sedež podjetja je potrebno imeti na fizičnem naslovu. Iskanje primernih naslovov je zelo pomembno, saj sedež podjetja je najbolje postaviti tam, kjer bomo imeli glavnino našega podjetja. Ko opravimo in izpolnimo vse potrebne dokumente je registracija podjetja uspešno končana. Če želimo ustanoviti podjetje drugje v Evropi, pa se je potrebno držati navodila tiste države v kateri želimo podjetje registrirati.