Mehurčasta folija kot način zabave za otroke

Iskanje vedno novih pristopov za izobraževanje in raziskovanje malčkov je v zadnjih letih vse bolj pomembno. Razvoj gibalnih spretnosti ter motorike je osnova za kasnejšo uspešnost v vrtcu, šoli in delu. Kako lahko folija mehurčasta poskrbi za zabavo vašega otroka pa v nadaljevanju.

Zakaj je mehurčasta folija tako zelo uporabna?

Mehurčasta folija je proizvod iz plastičnega materiala, ki ima enakomerno razporejene mehurčke napolnjene z zrakom. Folija se uporablja predvsem pri transportu občutljivih proizvodov. Zagotovo ste že naročili paket v katerem je mehurčasta folija poskrbela za zaščito in posledično varno potovanje naročenega izdelka do vas. Če ste zaposleni v logistiki oziroma pakirnici pa ste za mehurčasto folijo poskrbeli celo sami. Osnovna uporabna vrednost te folije je torej vezana na transport.

Mehurčasto folijo sta leta 1957 iznašla ameriška inovatorja in inženirja Alfred Fielding ter Marc Chavannes povsem naključno, saj sta v resnici izdelovala tridimenzionalne tapete napolnjene z zrakom. Čeprav njuna ideja nikoli ni zares zaživela, pa sta z mehurčasto folijo doživela neverjeten uspeh, ki ima velik pomen še danes.

 

mehurčasta folija

 

Kako se lahko z mehurčasto folijo zabavajo otroci?

Na prvem mestu je potrebno poudariti, da je potrebno uporabo mehurčaste folije omejiti na čas, ko se z najmlajšimi nahajate v skupnih prostorih.  Folija je lahko namreč tudi smrtno nevarna, če si otrok z njo pokrije obraz. Seveda pa to ne pomeni, da je potrebno otroku odvzeti veselje, ki ga ima pri pokanju mehurčkov. Samo spomnite se nase in na izjemno sproščujoče občutke, ki jih dosežete, če mehurčke pokate sami.

Deževne dni lahko popestrite z barvanjem. Enostavno izdelajte model kocke, šestkotnika ali kroga, nanj prilepite mehurčasto folijo, jo prebarvajte z najljubšo barvo ter odtisnite obliko na papir. Na tak način lahko zelo enostavno izdelate tudi ozadje voščilnice za babico, dedka, teto, strica ali drugo pomembno osebo. Dodajte le še izrezano figuro najljubše živali, rože ali predmeta in voščilnica bo narejena. Iz folije pa lahko naredite odlično avtocesto po dnevni sobi, kjer bodo vaši malčki dirkali z avtomobili