Kitajski dolar med rastlinami v vašem domu

Čaroben svet sobnih rastlin je zelo pester, ponuja nam paleto barv in oblik in ob vstopu v dom nam prinese nekaj novega v življenje. Učinki rastlin na naše počutje so izjemno blagodejni, da sobne rastline s svojo prisotnostjo v našem prostoru vplivajo tako na klimo v prostoru, kot tudi na samo kvaliteto življenja. Kitajski dolar ali Poprovkasta Pileja kot je nekaterim znano pa v naše življenje lahko pritegne tudi pozitivno spremembo pri našem finančnem stanju, seveda je to posledica tudi nekaterih naših drugih akcij vendarle je informacija vredna razmisleka.

Kitajski dolar

Kitajski dolar nas bo razveseljeval s svojimi okroglimi listi in tako botroval k pravi popestritvi našega doma. Pileja ali misijonarska roža kot ji nekateri pravijo izvira iz Kitajske in s svojimi okroglimi listi spominja na dolar oziroma kovanec. Pileja je dokaj nezahtevna rastlina, dobro se počuti v svetlih prostorih, brez direktnega sonca saj jo le ta lahko ožge. V kolikor pa jo imate bolj na hladnem pa bo to spodbudilo razvoj belih cvetov, primerna je tudi za sajenje v terarij. Pri negi Pileje poskrbite za to, da ne stoji direktno v vodi, torej ne potrebuje ravno enormne količine vode, naj vam sama pove kdaj jo je potrebno zaliti, kar vam do dala vedeti tako da rahlo povesi liste. Poskrbimo tudi za to da se kitajski dolar redno obrašča kar pomeni, da poščipamo vršičke. Kot vsaka rastlina ima tudi kitajski dolar ali Pileja posebne učinke na naše počutje in sicer zmanjšuje anksioznost, olajša utrujenost ter na splošno izboljša razpoloženje tako nam kot tudi našim domačim.

Pileja je zagotovo sobna rastlina, ki ni izjemno zahtevna za vzdrževanje, saj potrebuje le redko zalivanje ter skrb za njene tako posebne liste, zato je primerna tudi za darila, saj v dom prinaša ne samo popestritve ampak tudi malo sreče.