Kam na lov ščuke? Drava, Krka ali kam drugam?

Slovenija je država, ki premore ogromno gozdov, ogromno zelenja, morje in seveda tudi mnoge reke in ribnike – torej, sladkovodne vode! Predvsem tiste tekoče, so odlična destinacija za ribolov roparic in ravno za to jih izkoristijo tudi mnogi ribiči. Precej je takšnih, ki se odpravijo na lov ščuke na Dravo, Krko ali katero drugo slovensko reko – se sprašujete zakaj? Prvi razlog je sigurno dostopnost teh vod, drugi razlog je pa  tem, da kljub temu, da mnogi govorijo, da so ribe v teh vodah izropane, se v njih še vedno da odlično loviti, le pravo lokacijo za ribolov je potrebno poiskati.

lov ščuke

Ko smo omenili lokacijo za ribolov, nimamo v mislih samo krajev in mest, ampak tudi tiste mikrolokacije, ki bi jih ribiči, ko se odpravijo na lov ščuke morali poznati. Na primer, če boste kdaj hodili z ribiško palico ob kakšni slovenski reki in boste v njej zasledili kakšno podrto drevo ali obilico trave, vam je vse to lahko odličen znak, da bi se v bližini znala nahajati kakšna »mamica«, kot ribiči radi pravijo kapitalnim ščukam! Seveda, v takšnih okoliščinah je potrebno paziti na vaše umetne ribiške vabe, saj se vam zna zgoditi, da vam bo kakšna ostala v travi ali za kakšnim štorom!

Seveda pa niso samo naravne ovire znak, da se v vodi lahko nahaja kaj zanimivega – razni slapi, vodni padci in vodja zajetja, prav tako dajejo ribam odlično zatočišče in predvsem odličen vir kisika, ter posledično hrane. V takšnih bazenih se zelo rade zadržujejo manjše ribe, vse to pa na takšne mikrolokacije pripelje tudi ribiče, ki se odpravijo na lov ščuke. Torej, če si tudi vi želite ujeti kakšno »mamico«, potem sedaj veste določene malenkosti, kjer jih lahko iščete in pričakujete, seveda pa je tukaj še mnogo drugih skrivališč, kjer se nahajajo – najdite jih in uživajte v ribolovu ščuke!