Kakšno je vreme na Krku

Če se odpravljate na vaš dopust, ki ste ga že dolgo časa pričakovali ne pozabite pogledati vreme na Krku, saj vam lahko slabo vreme samo še poslabša vaš težko prigaran dopust. Vreme na otoku Krk si lahko preberete na veliko spletnih straneh ena izmed teh je tudi apartamjikrk.si, ki vam nudi vremensko napoved za vreme na Krku za naslednje 3 dni.

Otok Krk je eden od najbolj priljubljenih otokov na Hrvaškem, saj je vreme na Krku večino časa zelo prijazno in da o vodi sploh ne govorimo, ker je povprečna temperatura vode približno 24° C, ki je idealna tistim, ki ne marajo hladne vode. Vreme na Krku velikokrat obišče burja tako, kot tudi celo Hrvaško in takrat je najbolje imeti s sabo kakšno desko za surfanje, saj bodo valovi veliki. Ne pozabite imeti s sabo ustrezne opreme s katero vas ne bo zeblo med surfanjem, da se ne prehladite. Vreme na Krku je za športnike najbolj primerno v mesecu aprilu, maju ter začetku junija, ker je takrat tudi glavna sezona in se odvijajo različni dogodki in zabave. Če pa niste družabni športnik ali pa hočete imeti malo časa samo zase se odpravite v septembru ali oktobru, saj bo vreme na Krku prineslo šibkejše sonce in nižjo temperaturo, ki pa bo idealna za katerikoli šport na kopnem.Vreme na Krku

Vreme na Krku ima zelo močno sonce med glavno sezono in prav zato ima takrat tudi veliko obiska mladine in družin, ki imajo zelo energične otroke, ki ne morejo bit na miru. Če vam je prevroče na plaži se ne bat, saj je ob plaži veliko visokih borovcev, ki vam bodo dali senco med ležanjem ali počivanjem. Na leto ima vreme na Krku čez 2500 ur sonca, kar pomeni, da med glavno sezono sploh domov ne boste hoteli it, ker vam bo tako lepo. Čeprav je tako vroče je zrak svež tako, da se ne boste dušili v vročini.